Najboljši način za odpravo pomanjkljivosti vida

očala z dioptrijo

Dandanes obremenjujemo oči do zelo velike mere. Dolgotrajno sedenje za računalniškim zaslonom, slaba prehrana, strupi v ozračju in drugi dejavniki povzročijo slabši vid pri mnogih posameznikih. Je pa tudi res, da starostna makularna degeneracija povzroči počasno slabšanje vida po 40. letu starosti. Ne glede na pomanjkljivosti našega vida, so očala z dioptrijo pogosto najboljša in najhitrejša rešitev za izboljšanje pogleda na kratke, srednje in daljše razdalje. Namenjena so izboljšanju počutja, produktivnosti in splošnega zdravja posameznika, saj preprečujejo glavobole, ki jih povzroči uporaba napačnih pripomočkov za boljši vid.

Očala za dioptrijo izboljšajo vid

Glavna in prva značilnost vseh pripomočkov za vid je izboljšava pogleda na različne razdalje. Oftalmolog ali očesni zdravnik z izredno natančnimi napravami in testi pregleda vid posameznika. Nato pa določi najboljša očala z dioptrijo, ki so prikrojena točno določenim parametrom določene osebe. To pomeni, da nudijo najboljši pogled na razdalje, ki so posamezniku drugače motne ali nerazločne. 

Očala z dioptrijo izboljšajo vid
Očala z dioptrijo izboljšajo vid, ne dražijo oči, so preprosta za uporabo, izbiramo pa lahko med različnimi lečami.

Velika prednost očal z dioptrijo je tudi ta, da ne dražijo oči. Ker ne pridejo v stik z očmi, jih je izredno preprosto uporabljati. Uporabna pa so za izboljšanje mnogih tegob z očmi, kot so kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem in podobno.

Očala z dioptrijo ščitijo oči pred elementi narave

Povprečen človek preživi več kot polovico svojega časa v zunanjem okolju. Tako hitro sonce prične resno vplivati na oči, saj jih draži in obremenjuje z močnimi svetlobnimi žarki. Obremenjene oči imajo tudi ljudje, ki preživijo veliko časa znotraj pisarne. Oči nam deloma zaščitijo računalniška očala z dioptrijo, ki preprečujejo vpliv škodljive modre svetlobe računalniških zaslonov ter s tem olajšajo delo znotraj štirih sten.

Posebnost računalniških očal z dioptrijo je tehnologija filtriranja modre svetlobe. Na ta način se močno zmanjša obremenitev oči, zaradi gledanja v računalniški zaslon. Obenem pa se tudi odpravijo pomanjkljivosti vida, kar omogoča posamezniku normalno delo.

Različne leče za očala z dioptrijo

Dandanes nam moderna tehnologija omogoča izdelavo različnih pripomočkov za vid z različnimi lastnostmi. To velja tudi za očala z dioptrijo, saj lahko izbiramo med različnimi lečami. Polikarbonatne leče so namenjene bolj športnemu življenjskemu slogu, zato so odporne na udarce. Polarizirane leče so mišljene za uporabo v okoljih, kjer je veliko sončne svetlobe in bleščečih predmetov. Poznamo tudi leče odporne na praske. Nekateri uporabniki pa imajo raje fotokromatične leče, ki se prilagodijo sončni svetlobi in jo ojačajo ali omilijo glede na prejeto količino svetlobe.

Optometristka razloži kakšni so različni tipi leč in očal z dioptrijo

V vsakem primeru je oskrba očal zelo preprosta in hitra. Uporabiti je mogoče posebno čistilo za očala, ki hitro odstrani vse madeže in druge nečistoče. Enak rezultat je mogoče doseči tako, da leče pustimo v topli vodi z malenkost detergenta za posodo. Nato pa jih obrišemo z mehko krpo, ki ne pušča sledi.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin