Ali slabo vidite?

Okulistični pregledi so namenjeni temu, da okulist pregleda naše oči in ugotovi, ali je z njimi vse v redu. Poleg tega pa nam ob tem lahko še izmeri dioptrijo in nam predpiše ustrezna očala ali leče. Pomembno je namreč, da odidemo na pregled, preden se odločimo za pripomočke za boljši vid, saj bodo tako pripomočki – očala ali leče – ustrezali našim očem.

Vendar pa je žal tako, da so okulistični pregledi nekaj, na kar se v rednem zdravstvu čaka zelo dolgo časa. Na srečo pa okulisti opravljajo preglede tudi v optikih, kjer lahko na vrsto pridete veliko hitreje. Če se vam zdi, da slabo vidite, potem je vsekakor čas, da se čim prej naročite na tak pregled in dobite ustrezna očala ali leče v najkrajšem možnem času!

Okulistični pregledi v Ljubljani

V Ljubljani se okulistični pregledi izvajajo v različnih optikah. Namenjeni so vsem, ki so opazili, da slabše vidijo in da bi zato potrebovali kontaktne leče ali korekcijska očala. Prav tako pa vam lahko na pregledu tudi pregledajo oči oziroma izmerijo očesne podatke, določijo cilinder na očalih ali lečah itd. Na pregledu boste izvedeli vašo dioptrijo in to, kakšne kontaktne leče ali očala potrebujete. Pri izbiri pregleda bodite pozorni na to:

  • kdo izvaja pregled
  • kako poteka pregled
  • kakšna je cena pregleda
  • koliko časa boste čakali na pregled

Svetovanje pri izbiri očal ali leč

Okulistični pregledi so namenjeni tako tistim, ki že nosijo očala ali leče, kot tistim, ki se s tem srečujejo prvič. Takšne osebe običajno nimajo veliko znanja o tem, kakšna očala bi bila najbolj primerna za njih, ne vejo, kako je treba paziti na higieno pri nošenju leč itd. Zaradi tega je zelo pomembno, da na pregledu dobijo tudi vse ustrezno svetovanje oziroma informacije, ki jih zanimajo.

Najboljši način za odpravo pomanjkljivosti vida

Pomembno je, da si v izbrani optiki za njih vzamejo čas in jim vse podrobno razložijo ter odgovorijo na prav vsa vprašanja, ki jih zanimajo. Pomagajo jim tudi pri izbiri ustreznega okvirja za očala ter jim tega prilagodijo glede na njihove potrebe. Enako pa velja pri izbiri leč in tekočine za leče ter rokovanja z njimi. Okulistični pregledi torej niso namenjeni le za to, da izveste vašo dioptrijo.

Psihoterapija je priložnost za predelavo čustvene bolečine, vzpostavitev pravega stika s seboj ter ustvarjanje novih poti do sebe, v odnosih in v življenju. Preberi več …

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin