Uporaba oluščenih konopljenih semen

Oluščena konopljina semena za mnoge predstavljajo izvrsten prigrizek – lahko takoj direktno iz vrečke. Seveda so lahko tudi odličen dodatek za že pripravljene jedi ali pa za peko. Znajdejo se v pečenem kruhu, piškotih, pecivih. Ne vsebujejo glutena in drugih alergenov.

Pogosto so oluščena semena konoplje imenovana tudi kot konopljini srčki. So rahlo zeleno obarvana ter imajo blag okus po oreščkih. Ključno pa je, da predstavljajo enega od najbolj dovršenih superhranil v naravi.

Ena izmed prednosti semen konoplje je, da ne vsebujejo glutena in drugih alergenov, zato so primerna izbira za tiste, ki se izogibajo določenim alergijam ali prehranskim omejitvam.

Konopljina semena kot popolno razmerje med omega 3 in omega 6

Konopljina semena veljajo za super hrano, ki omogoča popolno razmerje med omega 3 in omega 6 esencialnimi maščobnimi kislinami. Znižujejo trigliceride, spodbujajo zdravje srca, zmanjšujejo vnetja, krepijo imunski sistem, izboljšujejo zdravje možganov.

Oluščena konopljina semena vključujejo malo ogljikovih hidratov, zato so primerna za vse tiste, ki sledijo keto dieti. Prav tako so dobrodošla izbira za dietetike in tiste, ki želijo dobro skrbeti za svoje zdravje.

Nasveti za uporabo semen konoplje

Žlico semen konoplje lahko dodate v jogurt, lahko jih združite z najljubšim receptom za piškote. Ne glede na to, čemu jih dodate, boste poskrbeli za boljše splošno zdravje, prav tako za razpoloženje in energijo.

Semena konoplje so nežna po okusu, zato se torej zlahka mešajo v sladice, palačinke, kruh in še druge številne izdelke. Oluščena konopljina semena lahko posipati tudi po solatah.

Shranjevanje semen konoplje

Oluščena semena konoplje so surova in niso soljena. Ker vsebujejo veliko antioksidantov, jih je treba primerno shranjevati. Najbolje je, da jih daste v nepredušno posodo v hladilnik ali pa v zamrzovalnik. Na takšen način bodo semena vedno ostala sveža.

Navadno so oluščena konopljina semena pakirana v podloženo papirnato vrečko, in to brez okenčka, da se lahko v izdelku ohranijo vsi antioksidanti. Zelo okusna semena so brez glutena, brez gensko spremenjenih organizmov in so kot takšna varna za vse.

Semena konoplje so varna za uporabo

Za semena konoplje je značilno, da ne vsebujejo THC in so povsem zakonita in varna za prav vse družinske člane. Za človeško prehrano imajo tovrstna semena popolne beljakovine. Te so primerljive ali celo boljše od določenih vrst semen, stročnic in oreščkov.

Semena konoplje niso gensko spremenjena, niso alergena in primerna tudi za vegetarijance in vegane.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin