Zakaj je konoplja in konopljina smola prezrta?

kakovostni konopljini izdelki

O konoplji krožijo razna mnenja, običajno podprta z dejstvom, da je iz nje mogoče ustvariti narkotične snovi. Prav to je razlog, da je konopljina smola in nasploh konoplja močno prezrta med vrsto posameznikov in posameznic, ki menijo, da gre za škodljivo rastlino.

Če vprašamo babice, zagotovo bodo poznale konopljo in lepljivo snov, ki nastaja na njej – smolo. Uporabljali so vse dele rastline, izdelovali oblačila, vrvi, itd. Iz konopljinih semen so stisnili olje. O  konoplji bodo tako povedale zgolj pozitivne možnosti uporabe ter njene lastnosti, zaradi katerih je bila v njihovem času izredno priljubljena rastlina. Vendar pa se v določenem obdobju njena »zgodovina« spreminja. Odkriva se, da je iz nje možno izdelati snovi in jo zlorabiti v popolnoma druge namene, nezaželene – z narkotičnimi učinki. Konoplja postane prepovedana rastlina in pri nekaterih še danes velja, da se je izogibajo. Pa vendar, ne smemo pozabiti na njene prednosti, ne samo izdelovanje močnih vrvi in drugih izdelkov, pač pa tudi pozitivnih učinkov na človekovo zdravje in dejstvo, da je lahko izjemno koristna. 

Mnoge kulture uporabljajo rastline v svojih terapijah in tradicionalni medicini. Mnoge so halucinogene in  v kombinaciji z drugimi snovmi postanejo pomirjevalne. Izraz “konopljina smola” se nanaša na žensko rastlino C. sativa, ki proizvaja zaščitni film, ki pokriva njene zgornje dele, namenjene razmnoževanju. Konopljina smola je izvleček konoplje, pridobljen iz rastline konoplje. Uživa se lahko na različne načine, vključno s kapsulami, tinkturami in olji.

Uporaba konoplje v medicini v Sloveniji

Zgodovinske reference o medicinski in industrijski uporabi konoplje so številne, tako je od nekdaj konoplja priznana rastlina, zaradi svojih pozitivnih lastnosti za človeštvo. Zakaj se je torej spremenilo in kako je konoplja postala zlobnež v sodobni družbi?

Pridelava in vsestranska uporaba konoplje v Sloveniji; dr. Barbara Čeh, Irena Rotar

Kot v mnogih državah po svetu, je tudi v Sloveniji marihuana prepovedana. Za to, da so prepovedane narkotične snovi, obstaja nekaj verjetnih utemeljitev. Mednje sodi tudi  zaščita mladih pred zasvojenostjo in preprečitev, da bi ravnali pod vplivom drog. Niso pa prepovedani konopljini izdelki brez narkotičnih snovi.

Kakovostni konopljini izdelki, katere lahko mirno uživamo

Na zakonitem trgu tako obstajajo kakovostni konopljini izdelki, katere lahko mirno uživamo, ne povzročajo zasvojenosti in velikokrat pomagajo pri marsikateri zdravstveni težavi.  

dobrodejni učinki konopljine smole
Konopljina smola je v zadnjem času izredno priljubljena, saj se zavest o dobrodejnih učinkih konopljine smole močno širi in je njena raba danes popolnoma upravičena in tudi zakonita.

Konopljina smola je v zadnjem času izredno priljubljena, o čemer govori dejstvo, da vse več ljudi uporablja smolo konoplje za doseganje in izboljšanje različnih stanj. Kupimo jo lahko že na spletu, vsekakor se priporoča, da to storite pri preverjenem prodajalcu. To pomeni, da se zavest o dobrodejnih učinkih konopljine smole močno širi in je njena raba danes popolnoma upravičena in tudi zakonita. Mirne vesti jo lahko uživamo v obliki, ki se pridobiva za namene izboljšanja človekovega zdravstvenega stanja.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin