Vaje za čvrsta notranja stegna

Vaje za čvrsta stegna

Vaje za čvrsta stegna nam bodo pomagale pri krepitvi zgornjih mišic na nogah, zato da bomo kasneje lahko oblekli najljubši par kavbojk. Učinkovite vadbe nam pomagajo tudi pri pozi čepenja ter pri tem, da bomo lažje nosili težke vrečke in lažje hodili po stopnicah. Vadbe za močne noge so pomembne tudi za nosečnice, saj nosečnice nosijo dodatno težo in s tem obremenjujejo hrbtenico. Telovadba, katera krepi noge, je koristna tudi za starostnike, pri čemer bo trdna spodnja polovica telesa starostnikom pomagala preprečiti in razbremeniti bolečine v sklepih.

V nadaljevanju opisujemo krajše deset minutne vadbe za krepitev notranjega dela nog, pri čemer ne potrebujemo dodatne opreme ali kakšnih drugih telovadnih pripomočkov. Pri vsaki vadbi naredimo približno deset ponovitev, kasneje pa lahko tudi petnajst ponovitev. Vadbe je pri tem priporočljivo izvajati dvakrat do trikrat na teden.

Vadba na hrbtu z dvignjenimi nogami

Najprej lezimo na hrbet in dvignimo noge v položaj mize, pri tem pa z rokami potisnemo podlogo na obeh straneh. V tem položaju obrnemo prste na nogi v kot 45 stopinj, pri čemer ne vidimo pet na nogi. V tem položaju nato potisnemo noge pred seboj in jih držimo tik nad tlemi. Nižje kot bomo noge spustili, bolj bodo obremenjene naše mišice. Notranji del nog močno stiskamo in pri tem napnemo vse mišice vzdolž obeh nog.

Pri tem bomo čutili krepitev mišic, katere potekajo od zgornjih delov nog pa vse tja do pet na nogi. Te vaje za čvrsta stegna pa lahko nekoliko prilagodimo s tem, ko si postavimo večji izziv. Pri izzivu potegnimo noge tako, da jih pripeljemo do polovice telesa in nato spet nazaj v prvotni položaj. Pri tem imamo glavo, vrat in ramena v dvignjenem položaju, zato da bomo bolje začutili krepitev mišic.

Vadba na boku s prekrižanimi nogami

Pri tej vaji za čvrsta stegna na notranjem delu nog najprej lezimo na bok, kjer imamo eno nogo ravno iztegnjeno, drugo pa postavimo pred iztegnjeno nogo, tako da jo pokrčimo. Pri tej vadbi je pomembno, da je naša glava ves čas v pokončni poziciji. Nato spodnjo iztegnjeno nogo dvignemo navzgor in jo nato spet spustimo navzdol.

Vaje za čvrsta stegna
Vaje za čvrsta stegna

Iztegnjene spodnje noge ni potrebno visoko dvigniti, dovolj je že pozicija malo nad tlemi. Med dviganjem in spuščanjem globoko dihamo in skušamo še dodatno napeti vse mišice na nogi. Vadbo ponovimo tudi z drugo nogo, katera je sedaj počivala.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin