Poskrbite za zdravje svoje kože po tetovaži

Veliko ljudi podcenjuje nego koži, ki ji jo moramo posvetiti zatem, ko smo dobili tetovažo. Lahko bi rekli, da je tetoviranje manjši kirurški poseg. Ta poseg zahteva od nas, da primerno skrbimo za svoje zdravje. Primerna krema za tetovaže nam nahrani in navlaži občutljiv del kože. Ko pa smo na lovu za najboljšo kremo, se pa lahko hitro izgubimo v vsej ponudbi. Tako poznamo mnoge različne produkte, ki so si med seboj zelo različni.

Zakaj potrebujemo kremo za tetovaže?

Naš največji organ je naša koža. Zato moramo poskrbeti, da dobi vse, kar potrebuje. To je še posebej pomembno po manjših operacijah, kot je tetoviranje. Največje prednosti, ki jih ima krema za tetovaže, so:

  • Izboljša izgled kože in tetovaže

Krema za tetovaže je narejena, da ohranja barve tetovaže. To bo omogočilo, da ko se koža pozdravi, bo naša tetovaža izgleda odlično.

  • Nahranimo kožo

Naša koža je po posegu tetoviranja poškodovana. Z primernimi hranili bomo pospešili proces zdravljenja.

  • Preprečuje infekcije in draženje

Kvalitetna krema za tetovaže ima anti-bakterijske značilnosti. To bo ohranjalo občutljiv del čist in preprečilo nastajanje infekcij. Obenem pa pomirja razdražen del kože, kar nam omogoča, da se počutimo bolje.

Pravilna vrsta kreme

Poudariti moramo, da po tetovaži moramo uporabljati prav kremo, ki je narejena za tetovaže. Drugi losjoni in navadne kreme niso namenjene taki oskrbi in zato jih odsvetujemo. Ob tem tudi priporočamo, da se držimo produktov, ki imajo čim več naravnih sestavin v svoji formuli.

Telesu moramo pustiti, da pravilno zaceli prizadet del kože. Tako priporočamo, da:

  • Skrbimo za čistost tetovaže

Enkrat dan, najbolje pred spanjem, si lahko operemo tetovažo z naravnim milom, ki ne vsebuje nobenih umetnih sestavin.

  • Brez praskanja

Največjo škodo lahko storimo, če se po tem, ko smo dobili tetovažo, pričnemo praskati. Pustimo koži, da se naravno pozdravi, brez da jo trgamo ali praskamo.

  • Zaščitimo kožo

Prizadet del kože ne izpostavljajmo soncu. Če je naša tetovaža zavita v povoj, ga ne odvijajmo do naslednjega dne, ali kot nam priporoči strokovnjak. Obenem se izogibajmo nošnji oprijetih in grobih oblačil, saj lahko pokvarijo izgled tetovaže.

Poskrbimo za svoje dobro

Poleg kreme in vseh varnostnih ukrepov, lahko naredimo še veliko sami. Priporočamo, da:

  • Jemo zdravo

Zdrave maščobe in proteini bodo pomagali pri hitrejšemu zdravljenju in našemu boljšemu počutju. Izogibajmo se sladkorju, ki lahko povzroči vnetja na ranljivi koži.

  • Izogibajmo se stresu

Stres nam lahko oteži začetno bolečino, ki jo čutimo kmalu po tem, ko smo dobili tetovažo. Če je možno, si vzemimo nekaj časa zase, da se pomirimo.

A kako naj vemo, kdaj je čas, da se po pomoč obrnemo k psihoterapevtu?
Odgovor je pravzaprav preprost – takoj, ko dobimo občutek, da je težava tako velika, da se sami z njo ne moremo učinkovito spoprijeti oz. da nas naša stiska začenja ovirati pri normalnem funkcioniranju v življenju. Preberi več …

 

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin