Toner za tiskalnik za učinkovito tiskanje

Laserska tehnologija potiska se je v zadnjih letih močno izboljšala. Na voljo so nove laserske tiskalne naprave številnih proizvajalcev, kot so Brother, Xerox, Epson, Hewlett Packard in Canon. Delovanje laserske tehnologija potiska ne potrebuje črnila ali barve. Zato je posamezni toner za tiskalnik napolnjen z barvnim prahom, ki je izredno obstojen. Ko želimo natisniti dokument ali sliko, se barvni prah zapeče na A4 ali drug format papirja. Barva je izredno obstojna in se ne razmaže pri rokovanju s papirjem in drugimi elementi, kot so aktovke, arhivske mape ter podobno.

Visokokakovostni potiska papirja

Kakovost potiska papirja je visoka prioriteta v poslovnih in drugih okoljih. Zato velika podjetja, inštitucije in združbe skoraj vedno uporabljajo laserske tiskalnike. Idealni so za tiskanje napotnic, računov, plačilnih listov in drugih pomembnih dokumentov, kjer je čitljivost glavnega pomena.

Glavna prednost laserske tehnologije tiskanja je v tem, da ne zahteva uporabe črnila ali barve. Namesto tega se uporablja toner, ki je napolnjen z barvnim prahom, ki je izjemno obstojen.

Laserske tiskalne naprave ne uporabljajo barvnih šob in črnila. Delujejo tako, da v tonerju za tiskalnik preko statične elektrike privlačijo barvni prah na izris bodočih elementov, ki jih želimo natisniti. Nato pa se barvi prah pod visoko vročino in stiskanjem zapeče na papir. Omenjen proces je izredno natančen, hiter in omogoča dolgo obstojen potisk.

Kdaj kupiti originalni toner za tiskalnik?

Originalna oprema za tiskalnike je na voljo v vseh bolje založenih spletnih in fizičnih trgovinah s pisarniško opremo. Pogosto pa je originalni toner za tiskalnik najdražji, vendar z zelo dobrim razlogom. Njegovo delovanje podpira proizvajalec same tiskalne naprave, kot so HP, EPSON, LEXMARK in drugi. Zato ima veljavno garancijo, kar je izredno pomembno, če je naša tiskalna naprava še vedno z njo pokrita. 

Nakup OEM ali originalnih tonerjev za tiskalnike se priporoča v primerih, ko želimo imeti najvišjo kakovost potiska in garancijo proizvajalca naše tiskalne naprave. Za izdelavo osnovnih kopij ni potrebno uporabljati OEM izvedbo barv. So pa priporočene v primeru, da je naša naprava še vedno krita z garancijskim rokom.

Kdaj kupiti nadomestni toner za tiskalnik?

Nadomestno opremo za tiskalne naprave izdelujejo razna podjetja, ki niso povezava s proizvajalci tiskalnikov. Zato so nadomestni tonerji za tiskalnike cenovno ugodnejši in imajo pogosto vgrajene številne izboljšave, kot so: večja kapaciteta rezervoarja barvnega prahu, možnost ponovnega polnjenja in podobno.

Priporoča se, da nadomestni toner za tiskalnik uporabljamo v primeru tiskanja nezahtevnih dokumentov. Tiskalne naprave, ki niso več v garanciji bo tudi lažje vzdrževati z omenjeno barvo, saj je veliko cenejša za nakup. Nič ni tudi narobe, če imamo nekaj omenjenih barv na zalogi v primeru, da nam zmanjka originalnih barv in hitro potrebujemo zamenjavo.

Kako prihranimo barvni prah pri tiskanju?

Novejše laserske tiskalne naprave so izredno učinkovite pri porabi barvnega prahu. Kljub temu pa nas lahko preseneti, ko nenadoma tiskalnik izdela nepopoln dokument ali sliko, saj počasi zmanjkuje barvnega prahu. Večina tiskalnikov ima dandanes posebno funkcijo z imenom ECO, ECONO, TONER SAVE ali drugače poimenovano zmožnost tiskanja pri nižji porabi barve. Za izdelavo dokumentov in drugih listin, kjer kakovost ne igra velike vloge, je idealna rešitev. Dobro je tudi, če od časa do časa očistimo napravo po priporočilih in postopkih samega proizvajalca. Tako lahko na dolgi rok prihranimo veliko barvnega prahu in s tem stroškov, kar je vedno velik plus.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin