Nakup tonerja za naš tiskalnik

Naš laserski tiskalnik je eden izmed najbolj pomembnih pripomočkov v naši pisarni. Lahko ga seveda tudi uporabljamo doma, če želimo kvalitetne in ostro natisnejo dokumente in slike. Ko pa nam zmanjka barve, pa moramo izbirati med mnogimi tonerji za tiskalnike. Odločiti se moramo med različnimi modeli tonerjev, ki se lahko med seboj precej razlikujejo. To nas lahko pusti zmedene in neodločne, saj imamo skoraj neomejeno izbiro. Da bi vam pomagali se lažje znajti, si skupaj poglejmo različne vrste tonerjev.

Laserski tiskalniki potrebujejo tonerje

Morda je največkrat narejena napaka to, da zamenjamo kartuše in tonerje. Kartuše so mišljene za tiskalnike na črnilo, medtem ko so tonerji narejeni za laserske tiskalnike.

Tonerji  za tiskalnike so uporabljeni  v laserskem tiskanju, kjer so barvni prašni delci zapečeni na list papirja. Tako dobimo visoko-kvalitetni tist, ki je najbolj primernen za profesionalne namene. Hitrost laserskega tiskanja je trenutno tudi najhitrejša, kar je pomembno, če potrebujemo zanesljivo in hitro izdelovanje dokumentov.

Kaj so največje prednosti laserskega tiskanja?

Res je, da so tonerji dražji od navadnih kartuš, vendar za to obstajaja veliko različnih razlogov. Sam proces vsakodnevnega tiskanje ter tudi bolj zahtevne operacije so veliko lažje z tonerjem. Barve se hitreje in bolje primerjo samega papirja, kar je posebej pomembno v delovnih okoljih. Med največje prednosti štejemo:

  • Hitro izdelovanje dokumentov
  • Primerna kakovost za tiskanje večjih plakatov in reklamnih napisov
  • Boljša kvaliteta črno-belega tiskanja

Različne vrste tonerjev

Tako kot kartuše, so tonerji za tiskalnike v različnih konfiguracijah. Te so:

  • OEM

OEM tonerji so originalni, kar pomeni, da jih je naredil proizvajalec našega printerja. So najbolj kompatibilni in imajo garancijo, da bodo brez težav delovali z našo napravo.

  • Kompatibilni

To so tonerji za tiskalnike, ki jih je naredilo podjetje, ki se specializira v produkciji tonerjev. Niso pa seveda od originalnega proizvajalca, ampak imajo po navadi nekakšno izboljšavo. Ta je lahko v obliki večje kapacitete ali bolj optimalne porabe tonerja, ipd.

Kaj je najbolj optimalna izbira

Če veliko tiskamo, priporočamo kompatibilni toner, saj je pogosto cenejši kot OEM. Tako si lahko prihranimo veliko stroškov skozi celo leto, če veliko tiskamo. Originalne tonerje pa priporočamo, če tiskamo dokumente doma ali v manjši pisarni, saj bomo tako lahko uživali v največji kvaliteti in brez-težavnem delovanju.

 

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin