Koristna priporočila ob nakupu in menjavi tonerja

Po dolgotrajni uporabi tiskalniku sčasoma zmanjka prahu v tonerju. Preden se lotite menjave, na računalniku preverite še prikazno okno. Tam boste našli izpisano stanje prahu. Če je v prikaznem oknu napisano, da zmanjkuje tonerja, boste lahko natisnili samo še nekaj kopij. Če pa je napisano, da je prazen, ga morate takoj zamenjati.

Ob nakupu novega tonerja, morate prodajalcu omeniti model tiskalnika pa tudi model tonerja. Na razpolago so originalni ali pa kompatibilni oziroma tovarniško obnovljivi tonerji. Pred zamenjavo podrobno in natančno preberite navodila. Teh se morate ob uporabi natančno držati.

Postopek menjave tonerja v sedmih korakih

Najprej vklopite tiskalnik. Naprava naj bo postavljena tako, da imate preprost dostop do vseh tonerjev. Ker je razvijalna enota v tiskalniku lahko še vroča, če ste nedavno nazaj še tiskali, morate biti še posebej pazljivi. Nato odprite vrata naprave, da boste imeli dostop do njih. Praviloma morate držati gumb, da se zatič sprosti. Pokrov v nadaljevanju potegnite proti sebi. Ko je pokrov dvignjen, se bo vodilo samodejno premaknilo na desno stran. Tako vam zagotovi veliko lažji dostop.

Obnovljivi tonerji so ena od možnosti
Ob nakupu novega tonerja, morate prodajalcu omeniti model tiskalnika pa tudi model tonerja. Na razpolago so originalni ali pa kompatibilni oziroma tovarniško obnovljivi tonerji.

Sledi odstranjevanje praznega tonerja. Pred tem boste morali najverjetneje sneti še zatič, ki pripomoček drži v tiskalniku. Sledi razpakiranje novega izdelka. Tonerji so najpogosteje zapakirani v plastični vrečki. Pripomoček sprva najprej dobro pretresite. Zavrtite ga vsaj sedemkrat po horizontalni osi. Prah v njem se bo tako povsem enakomerno razporedil. Nato z njega odstranite še preostalo embalažo. Odstranite še zaščito, ki pokriva valj. Iz njega nato potegnite plastični trak. Pazite, da se pri tem ne dotikate valja, ker ga lahko poškodujete.

Toner vstavite v tiskalnik in pazite, da se bo zaskočil. Računalnik vas bo nato najverjetneje vprašal, ali želite natisniti testno stran. S tem se boste lahko hitro prepričali, ali na novo vstavljen produkt deluje pravilno.

Preberite si še naslednji članek: Učinkoviti ukrepi v primeru izgube podatkov

V primeru okvare trdega diska ali kakšnega drugega pomnilnega medija predvsem ohranite mirno kri. Vaši podatki bržkone niso izgubljeni.

Še nekaj dodatnih nasvetov

Ob menjavi vseh štirih se prepričajte, da so prav vsi tonerji postavljeni ustrezno. Tudi barve ter oblike morajo biti na pravilnih mestih oziroma se morajo povsem ujemati s tiskalnimi glavami. Če ste po nesreči prah posuli po oblačilih ali kje drugje, ga obrišite s povsem suho krpo.

Pazite tudi na to, da prahu izdelka ne inhalirate oziroma ga ne dobite v oči. Če pa se to vendarle pripeti, oči sperite z mrzlo vodo.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin