Dopolnilno zavarovanje v izogib visokim stroškom zdravljenja

Delodajalec poskrbi le za obvezno zdravstveno zavarovanje, za dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa morate poskrbeti sami. Če imate urejeno obvezno in dopolnilno zavarovanje, pri zdravniku nimate nobenih dodatnih stroškov, oziroma ničesar ne plačujete ali doplačujete.

Dopolnilno zavarovanje lahko sklenete pri katerikoli zavarovalnici, in pri tem niste vezani na morebitno dobo zavarovanja. Torej ga lahko prekinete kadarkoli to želite, brez navajanja razlogov za prekinitev. Premija dopolnilnega zavarovanja je enotna za vse, ne glede na to, katero zavarovalnico boste izbrali.

Dopolnilno zavarovanje je danes skorajda nujno

Danes je verjetno zelo malo posameznikov med nami, ki ne bi imeli urejenega dopolnilnega zavarovanja. Glavni razlog je v tem, da se vsi zelo dobro zavedamo kako veliki so lahko stroški zdravljenja v primeru, če bi jih kdaj potrebovali. Premije dopolnilnega zavarovanja lahko plačujemo sami ali pa se v dogovoru z delodajalcem dogovorite za kolektivno dopolnilno zavarovanje, ki vam ga mesečno odtegujejo od vaše plače.

Dopolnilno zavarovanje v bistvu krije razliko med celotnimi stroški zdravljenja in stroški, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje. Pri tem zavarovalna vsota ni omejena, kar pomeni, da vam krije zdravljenje ne glede na to, ali gre zgolj za rutinski pregled ali pa za zahtevno operacijo.

Premija dopolnilnega zavarovanja je za vse enotna

Sklenitev dopolnilnega zavarovanja je zelo enostavna. Ta vrsta zavarovanja je namenjena vsem, ki imate veljavno obvezno zdravstveno zavarovanje. Plačila pa so oproščeni otroci, dijaki in študentje do 26. leta starosti. Torej, če še nimate sklenjenega dopolnilnega zavarovanja, vam svetujemo obisk izbrane zavarovalnice, kjer zavarovanje lahko takoj sklenete.

Katero zavarovalnico boste izbrali, je odvisno od vas. Kot smo že povedali v uvodu, je premija za vse enotna. Običajno se ljudje odločijo za zavarovalnice, kjer že imajo sklenjene druge oblike zavarovanj, kar pa tudi ni nujno. Za pomoč vam zavarovalnice nudijo svetovanje na brezplačnih telefonskih številkah ali preko elektronske pošte.

Želite čvrsta stegna? S klikom na povezavo si preberite si članek na temo “vaje za čvrsta stegna“.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin