Različne igralne konzole

Igralne konzole so posebne računalniške naprave, ki so namenjene zlasti poganjanju videoiger. Sprejemajo ukaze iz vhodnih enot in prikazujejo dogajanje na zaslonu. Večinoma jih primerjamo tudi z igralnimi avtomati. Ti so najpogosteje postavljeni v lokalih.

Tipi konzol

Konzole za igranje iger se v osnovi delijo na tri glavne tipe. To so domače konzole, prenosne igralne konzole in mikrokonzole.

Domače igralne konzole so večinoma namenjene priklopu na televizijske sprejemnike. Med njimi so priljubljene na primer PlayStation, Nintendo Wii ter podobno.

Za prenosne konzole za igranje igric je značilno, da jih igralec drži v rokah in imajo tudi vgrajen zaslon. V to skupino prištevamo Game Boy.

Mikrokonzole veljajo za nizkocenovno alternativo domačim konzolam. Za njih je značilno, da poganjajo igre za pametne telefone.

Namizna igralna konzola

Med ljudmi so zelo priljubljene tudi namizne igralne konzole. Med njimi je tudi igralna konzola Xbox One. Mnogi med njimi in tudi Microsoft jo opisujejo kot sistem nove generacije oziroma zabava v enem. Črna škatla združuje paket naprav za našo celotno dnevno sobo. Celotni sistem poganja pametni vmesnik Kinect, ki zaznava celo glasovne ukaze.

Namizna igralna konzola Nintendo Wii U omogoča, da povezava med igralnim ploščkom in televizijo poteka še bolj gladko. Njegova uporaba vmesnika je zelo enostavna za prav vso družino. Z njimi se lahko podamo v svet najnovejših iger do zabavnih ter povsem inovativnih novih iger za vse tiste, ki se z igrami spoznajo bolj bežno. Konzola te vrste ima vgrajeno tudi brezžično povezavo. Posledično se lahko povežemo zelo hitro in enostavno.

Konzola Wii U poleg številnih funkcij ponuja posebno storitev, ki se imenuje Nintendo TiiV. Spremljanje televizijskih vsebin je še bolj enostavno in zabavno. Storitev nam omogoča, da se lahko še bolj vživimo v gledanje televizijske oddaje, filma ter športnih vsebin.

Zelo pestra ponudba igralnih konzol se za vse navdušence tovrstnih naprav nahaja tudi  spletni trgovini.

Iščete hitro in zanesljivo popravilo vašega telefona ali drugih naprav? Preberite si vse o temi servis Samsung telefonov

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin