Učinkovito čiščenje pralnega stroja

Pralni stroj

Z rednim in pravilnim čiščenjem pralnega stroja lahko podaljšamo njegovo življenjsko dobo. Obenem poskrbimo za optimalno delovanje tovrstne naprave, brez katere je naše življenje praktično postalo nemogoče. Z leti moč pralnega stroja postaja vse slabša, ker se v njem nabirata vodni kamen in umazanija. Redno vzdrževanje je zato še toliko bolj priporočljivo.

Z rednim čiščenjem pralnega stroja, ki ne nazadnje vključuje tudi mehčanje vode, lahko ohranimo pralno moč vsak približno enako kot tedaj, ko smo napravo za pranje oblačil kupili.

Pralni stroj je pravo zbirališče bakterij

Večina med nami je morda mnenja, da je pralni stroj povsem čista naprava, saj se v njem neprestano pretaka voda. V resnici pa je takšna vrsta stroja pravo zbirališče bakterij, raznovrstnih mikrobov ter drugih umazanij. Te se sčasoma nabirajo v bobnu in v njegovem tesnilu. Takšna umazanija pa je povod za nastanek plesni. Bakterij pa se nikoli povsem ne uniči, še posebej če oblačila perete najpogosteje na 60 stopinj Celzija. Ob pranju se zato bakterije prenašajo na oblačila. Nekatere med njimi celo prenašajo bolezni, proti katerim starejši pa tudi otroci niso odporni.

Pralni stroj
Naprava za mehčanje vode v pralnem stroju učinkovito preprečuje vodni kamen

Z leti se v pralnem stroju prav tako nabira vodni kamen. Največ ga je v notranjosti ogrodja. V tem primeru je naprava še toliko bolj občutljiva na okvare in poškodbe. Najučinkoviteje pa se vodnega kamna lahko znebimo z uporabo sredstev za mehčanje vode ali pa proizvodov za odstranjevanje vodnega kamna.

Naprava za mehčanje vode v pralnem stroju

Da bi se izognili prepogostim okvaram pralnega stroja zaradi vodnega kamna, je pametno poskrbeti za ustrezno mehčanje vode. Na trgu obstajajo naprave, ki na najučinkovitejši način poskrbijo za to.

Video: Ali res potrebujemo mehčalce vode? In kaj najprej poskusiti.

Naprava za mehčanje vode v pralnem stroju učinkovito preprečuje nalaganje ter nastajanje vodnega kamna po ceveh, grelcih ter v pralnem stroju. Na pipo se lahko namesti na zelo preprost način. Vaš stroj pa varuje pred poškodbami vodnega kamna. Ne nazadnje to omogoča velik prihranek pri električni energiji in detergentih in mehčalcu za perilo.

Na voljo pa so tudi tablete za mehčanje vode oziroma za preprečevanje vodnega kamna v pralnem stroju. Druge prednosti takšnega izdelka so še manjša poraba pralnega praška, zaščita pred oblogami vodnega kamna in preprečevanje nastanka okvar.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin