Ustrezna izbira svetil za posamezne prostore

Pri opremljanju prostorov je treba precej velik poudarek nameniti tudi razsvetljavi. Tudi ta namreč lahko v kar veliki meri vpliva na naše počutje pa tudi udobje. V dnevni prostor zagotovo sodi stropna svetilka. Z njo namreč lahko dosežemo povsem enakomerno osvetlitev prostora. Če je dnevna soba dovolj visoka lahko namesto stropne namestite visečo svetilko.

Ob slikah, vitrinah ali knjižnih regalih se odlično obnesejo stenske svetilke ali pa reflektorske luči. Z njimi vam lahko zelo dobro uspe osvetliti vsebino omar ali slih na stenah. Pri sedežni garnituri pa lahko namestite stoječo svetilko.

Razsvetljava v jedilnici in kuhinjskem prostoru

Stropna svetilka se enako dobro lahko obnese tudi v kuhinjskem ali pa jedilnem prostoru. Nad delovni prostor je pametno namestiti svetilo z odlično svetilnostjo, kar pa stropno svetilo zagotovo je. Nad tovrstno površino se dobro obnesejo tudi led trakovi ali kuhinjske svetilke.

Stropna svetilk
Stropna svetilka se enako dobro lahko obnese tudi v kuhinjskem ali pa jedilnem prostoru.

Nad samo jedilno mizo se najpogosteje obeša viseča svetilka. Lahko je ena, lahko pa namestite več manjših. Na voljo so moderne, klasične pa tudi rustikalne.

Svetila v spalnici

V spalnici se dobro obnese tako stropna svetilka kot tudi viseča ali pa stenska in namizna. Praviloma je na sredini spalnice nameščena stropna ali viseča svetilka, na nočni omarici pa namizna.

V tem hipu je na primer v trendu, da namizno svetilko na nočni omarici zamenjate za nekoliko manjši viseči svetilki in prostoru na takšen način omogočite nekoliko modernejši izgled. Ker je v spalnici praviloma vedno nameščena vsaj ena omara, še toliko bolj potrebujemo kakovostno svetlobo. Glavno svetilo naj ima zato v prostoru čim več lumnov. Svetila na ali nad nočno omarico pa naj vam služijo bolj kot ambientalna svetloba.

Svetila v otroški sobi in kabinetu

Otroška soba čez dan potrebuje dobro svetlobo, ponoči pa nekoliko bolj umirjeno. Ravno zato je v takšnem prostoru najbolje imeti kar svetila z možnostjo zatemnitve. Lahko pa se namesti ambientalne lučke. Sicer pa so za otroško sobo na sploh najprimernejša mehkejša svetila.

Tudi v kabinetu je ključnega pomena dobra svetloba. Stropna svetilka je odlična izbira. Po drugi strani so prav tako dobrodošle vgradne luči, ki jih lahko razporedite po celem prostoru. Na mizo pa postavite še kakovostno namizno svetilko.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin