Zunanja svetila omogočajo dva načina osvetljevanja okolice

Zunanja svetila so namenjena osvetljevanju zunanjih delov objekta, vrtov, teras in dvorišč. Še zlasti pa je prijetna osvetlitev v poletnem času, ko so noči toplejše in ko veliko raje in pogosteje posedamo zunaj svojega doma. Na sploh pa strokovnjaki za zunanje predele priporočajo svetila s toplo belo barvo, saj je prijetna in povsem nemoteča tudi za naše oči.

In tako kot imajo notranja svetila svojo funkcijo, jo imajo tudi zunanja. Primarna lastnost svetil za zunanje predele je, da poskrbijo za primerno osvetlitev in nam zagotovijo povsem varno gibanje. Znano je, da učinkovito osvetljene stavbe precej manj privabljajo nepridiprave. Osvetlitev okolice pa prav tako pripomore k boljši orientaciji naših gostov.

Zunanja svetila
Zunanja svetila so na voljo v številnih različicah. Nekatera med njimi so ustrezna za vgradnjo, druga se lahko pritrdijo na steno, tretja se lahko položijo na tla ali pa se preprosto zapičijo v zemljo.

Osvetljevanje okolice zaradi boljše vidljivosti ali prijetne večerne atmosfere

Na sploh sta poznana dva načina osvetljevanje okolice oziroma zunanjih predelov. Okolico svoje hiše želimo osvetliti zaradi boljše vidljivosti, lahko pa tudi zaradi še bolj prijetne večerne atmosfere. Način osvetljevanja je za oba omenjena primerna nekoliko drugačen. Če želite zunanja svetila postaviti zaradi boljše vidljivosti, je treba v objekt usmeriti močan snop svetlobe. To je mogoče dovolj učinkovito doseči s pomočjo reflektorjev. V tem primeru gre za povsem klasičen način zunanje osvetlitve.

Če pa želimo svetila zunaj postaviti zaradi prijetnejše atmosfere, pa lahko okolico osvetlimo z več manjšimi svetili. Ta naj ne bi imela preveč intenzivnega vira svetlobe. V tem primeru je pomembno slediti arhitekturi same stavbe. Za takšno vrsto osvetljevanja se lahko uporabljajo posebni svetlobni efekti, nežna ter pritajena svetloba.

Preberite naslednji članek: Tehtnica čebelarju omogoča sprotno pridobivanje informacij o stanju v panju

Večina čebelarjev se ukvarja s čebelarstvom zaradi pridelave medu, vendar je čebelarstvo veliko več kot samo pridelava medu. Z določecni pripomočki si čebelarji na sploh precej olajšajo svoje delo, obenem pa se učinkovito zavarujejo pred piki čebel. Med tovrstne pripomočke je vključena tudi čebelarska tehtnica.

Izbira zunanjih svetil

Zunanja svetila so na voljo v številnih različicah. Nekatera med njimi so ustrezna za vgradnjo, druga se lahko pritrdijo na steno, tretja se lahko položijo na tla ali pa se preprosto zapičijo v zemljo. Za vrt so zelo dobrodošli reflektorji, talne luči, pa tudi podvodne. Če se boste na primer odločili za osvetlitev bazena ali ribnika, lahko izbirate med plavajočimi lučmi. Te bodo zunanjemu prostoru dale še toliko večji pečat. Tudi voda bo dobila prav poseben in zanimiv sijaj.

Za nočno kopanje v bazenu lahko vgradite talna ali stenska vodoodporna zunanja svetila. Vse omenjene vrste svetil za zunanje prostore so vam na voljo tudi v spletnih prodajalnah s svetili jasaseo.link.

Preberite naslednji članek: Zdrav in udoben način sedenja

Ob dolgotrajnem sedenju se nam lahko hitro poslabša drža telesa, če nismo na njo pozorni Vreča za sedenje bo vedno imela prav posebno mesto v vašem domu. Lahko je bohemski element v vaši dnevni sobi ali pa hudomušna igrača v otroški sobi. V vsakem primeru boste v njej uživali, kot otrok.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin