Poskrbimo za pravilno hranjenje našega psa

pasja hrana

Prepogosto se zgodi, da naš najboljši kosmati prijatelj izgleda popolnoma normalno, v resnici pa trpi. Ko obiščemo veterinarja, pa je mogoče ugotoviti številne zdravstvene težave. To poraja vprašanje o tem, kako je to sploh mogoče? V resnici je za velik del omenjenega fenomena zadolžena pasja hrana, ki jo nudimo našemu kosmatincu. Pogosto je tako, da so briketi in mesne konzerve pridobljene s procesom ekstrudiranja. To pa skoraj popolnoma izropa zelenjavo, meso, sadje in druge elemente njihovih hranilnih vrednosti. Zato je ključnega pomena, da raziščemo katera prehrana je visoke kvalitete.

Znaki, ki nakazujejo, da je pasja hrana neprimerna

Velika prednost je, če lahko prepoznamo simptome slabega zdravja pri našem psu. To vedno ni mogoče, saj različne bolezni in bolezenska stanja drugače vplivajo na vsakega psa. Je pa res, da je moč opaziti nekatere simptome neprimerne pasje hrane, ki jo nudimo našemu kosmatincu. Omenjeni simptomi oziroma znaki so: 

  • Pogosto bruhanje
  • Pasje blato, ki je zelo močnega in neprijetnega vonja
  • Težave z analno žlezo
  • Slab zadah
  • Nizek nivo energije
  • Vnetje oči
  • Hitro nabiranje zobnih oblog

Psi potrebujejo kakovostno prehrano

Današnji psi so potomci volkov. Zato je mogoče sklepati, da potrebujejo bogato prehrano v kateri se nahaja meso, zelenjavo, sadje, zelišča in drugi elementi. Visoko-kakovostna pasja hrana omogoča, da brez težav lovijo žogico, se igrajo, vohajo in opravljajo druge fizične aktivnosti.

Kakovostna pasja hrana v obliki hladno stiskanih briketov in konzerv
Kakovostna pasja hrana je v obliki hladno stiskanih briketov in konzerv. Naš pes bo užival v obroku, obenem pa bo dobil vse minerale in vitamine, ki jih potrebuje.

Priporočeno je, da se izogibamo ekstrudiranim konzervam in briketom. Ustvarjani so bili s procesom ekstrudiranja, kar pomeni, da so bili kuhani pri izredno visokih temperaturah. S tem je bila uničena njihova hranilna vrednost, kot tudi naravne arome. Nato pa so jim bili dodatne umetne dišave ter ojačevalci okusov. 

Veliko bolj primerno je, da kupujmo pasjo hrano v obliki hladno stiskanih briketov in konzerv. Tako zagotovimo, da bo naš mali kosmati prijatelj vedno užival v obroku. Obenem pa bo dobil vse minerale in vitamine, ki jih potrebuje.

Zakaj obstaja slaba pasja hrana?

Ustvariti katerikoli dober proizvod zahteva veliko truda in denarja. Kot za vse stvari, je za izdelavo slabše kakovosti pasje hrane kriva želja po ustvarjanju dobička. Nekatera velika podjetja, ki izdelujejo pasjo hrano pogosto zavajajo z vsebovano količino mesa in drugimi podrobnostmi. Skritih za omenjenimi dejanji je več elementov, kot so želja po zaslužku, večji prodaji, pridobitev tržnega deleža in podobno.

Ali obstaja najboljša pasja hrana za mojega psa?

Močno priporočeno je, da našega psa hranimo s kakovostno pasjo hrano, ki smo jo kupili pri zaupanja vrednem trgovcu. Morda je res dražja od generične izvedbe, vendar nam bo prihranila ogromno stroškov, stresa in solz, saj bo naš kuža bil veliko bolj zdrav, imel več energije in tudi posledično daljšo življenjsko dobo.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin