Najboljša kosilnica za košnjo trave

Zdravje našega travnika je odvisno od tega, kako zanj skrbimo. Tukaj je eno izmed najbolj pomembnih orodij ravno kosilnica. Je nujna investicija, če želimo primerno skrbeti za košenje trave. Redna uporaba pa omogoča, da je trava vedno zdrava in raste bolj gosto. Seveda je izredno pomembno, kakšno napravo si izberemo. Da bi vam olajšali izbiro si bomo v tem članku pogledali največje prednosti, ki jih ima rotacijska kosilnica. Vabljeni k branju celotnega članka, saj smo zbrali le najboljše informacije za vas.

Velikost našega vrta

Preden se podamo v nakup moramo upoštevati nekaj preprostih a kritičnih elementov. Velikost našega vrta je morda najbolj pomembna, saj ni vsaka rotacijska kosilnica primerna za košnjo različno velikih površin. Dejstvo je, da dandanes kosilnice dobimo v vseh možnih velikostih in z različnimi karakteristikami. Svetujemo vam, da se vprašate in naredite seznam po sledečih smernicah:

  • Kolikšna je velikost našega vrta ali druge površine, ki jo moramo pokositi?
  • Ali je teren razgiban ali raven?
  • Ali potrebujemo rotacijsko kosilnico za košenje posebnih površin, kot so igrišča za golf?

Moč in preprostost rotacijske kosilnice

Rotacijske kosilnice poznamo v bencinski in električni izvedbi. Električne so mišljene, da so priklopljene s kablom. Z električno izvedbo kosilnice lahko uživamo prednosti, kot so:

  • Lažje oskrbovanje manjših površin
  • Nižji stroški vzdrževanja, saj ne potrebujemo kupovati bencina in olja
  • Lahko jih uporabimo kjerkoli, kjer imamo električno vtičnico na voljo

Poznamo pa tudi močnejše rotacijske kosilnice, ki uporabljajo bencin. Tukaj imamo na voljo več moči, saj so mišljene za oskrbo bolj zahtevnih površin. Tako lahko gosto travo in grmičevje brez težav pokosimo. To pomeni, da:

  • Lahko pokosimo bolj zahtevne vrte in travnike
  • Jih lahko uporabimo kjerkoli, saj delujejo na motor z notranjim izgorevanjem
  • So primerne za oskrbovanje večjih kot tudi manjših površin

Velika prilagodljivost košenja

Rotacijske kosilnice imajo moč, da natančno porežejo travo od 3 do 12 cm kratko. Zaradi učinkovitega razila ostane trava zdrava in je ne poškodujemo. To pomeni, da bomo ohranjali zdravje našega vrta na visoki ravni. Tako bomo lahko brez skrbi tudi bolj pogosto uporabljali kosilnico, saj lahko hitro porežemo travo in šavje, ki hitro zraste in potrebuje oskrbo.

Za najboljšo izbiro kosilnic priporočamo obisk spletne strani ab-doo.si, kjer bomo našli vse možne vrste kosilnic in pripomočkov za oskrbo našega vrta ali travnika.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin