Ekonomična izbira za razsvetljavo so tudi LED reflektorji

led reflektorji

Ko opremljamo svoje novo ali prenovljeno stanovanje, ima ključno vlogo tudi izbira svetil za posamezne prostore. Ne glede na to, ali je v igri notranja ali zunanja razsvetljava, si želimo čim bolj ekonomične izbire svetil. Daleč najbolj ekonomična izbira so zagotovo LED svetila.

Največja slabost klasičnih oziroma tradicionalnih svetil je, da samo majhen delež porabljene električne energije lahko dejansko spremenijo v svetlobo. Obenem se med svojim delovanjem še segrevajo, kar seveda povzroča tveganje za poškodbe. Zlasti za zunanjo razsvetljavo je zato veliko boljša izbira LED reflektor. Ta namreč porabi do 90 % manj električne energije.

LED reflektorji
V primerjavi s klasičnimi reflektorji ima tako LED reflektor veliko nižjo temperaturo delovanja.

Zelo dolga življenjska doba LED svetil

Za LED razsvetljavo na sploh je značilna tudi izjemno dolga življenjska doba. Slednje je torej odlična lastnost. V praksi to pomeni, da je LED reflektor za zunanjo razsvetljavo bistveno bolj zanesljiva izbira v primerjavi s klasično vrsto reflektorja. Prav tako se občutno zmanjšajo stroški vzdrževanja našega objekta, ker ne potrebujemo vseskozi kupovati novih žarnic.

Ne glede na to, ali je v igri notranja ali zunanja razsvetljava, si želimo čim bolj ekonomične izbire svetil.

Sicer pa so LED reflektorji na sploh odlična dolgotrajna rešitev za razsvetljevanje vseh vrst prostorov, in to ne samo zunanjih. Njihova povprečna življenjska doba presega 35 000 ur. To pa je mnogokrat več v primerjavi s halogenskimi in drugimi vrstami svetil.

Varnejša uporaba svetil z LED tehnologijo

Dejstvo je, da se klasične luči med svojim delovanjem lahko zelo segrevajo. Do takšnega pojava pa prihaja, ker se večji del električne energije ne pretvarja v svetlobo, ampak se izgublja ravno s segrevanjem. Slednje zagotovo predstavlja eno od možnih nevarnosti. Lahko se na primer hitro opečemo.

V primerjavi s klasičnimi reflektorji ima tako LED reflektor veliko nižjo temperaturo delovanja. Za večje reflektorje je na primer značilno, da imajo vgrajeni kovinski hladilnik, ki poskrbi, da se toplota odvaja stran. Slednje zagotavlja precej nižjo delovno temperaturo samega svetila. Posledično se podaljša življenjska doba svetila. Ohranja se namreč čipovje, ki se nahaja znotraj samega ohišja, in to pri optimalni temperaturi.

Pet stvari, ki jih morate vedeti o vgradni razsvetljavi.

LED reflektor se torej ponaša z vsaj tremi ključnimi karakteristikami, ki so pri izbiri svetil na sploh ključnega pomena. To so torej izjemno dobra ekonomičnost, zelo dolga življenjska doba ter omogočanje visoke varnosti.

V isti kategoriji:

Enhanced by true google 404 wordpress plugin