Temnenje stekel za avto zagotavljajo udobje potnikov med vožnjo

Preprečimo radovedne poglede v naše vozilo

Na svojem vozilu lahko naredimo mnogo različnih izboljšav, ki nam olajšajo vožnjo in povečajo varnost. Velikokrat pa spregledamo stekla, saj se posvetimo drugim delom našega jeklenega konjička. Veliko voznikov misli, da je temnenje stekel le estetska nadgradnja. To je sicer deloma res, saj izboljša izgled našega avtomobila, kombija, SUV-a ipd. Obenem pa tako tudi preprečimo nepridipravom, da bi kaj ukradli iz notranjosti kabine, saj bo njena vsebina težje opazna. Hitro opazna prednost je manjše segrevanje vozila v vročih poletnih dneh. V vsakem primeru bomo poželi veliko ugodnosti, ki nam bodo prišle zelo prav med vožnjo v različnih pogojih.

Zatemnjena stekla nas varujejo pred UV žarki

Izpostavljenost močnim sončnim žarkom med vožnjo ima lahko številne nezaželene posledice. UV žarki nas lahko opečejo in znižajo kakovost samega udobja med vožnjo. Obenem pa tudi škodljivo vplivajo na naše oči. Na vozilu je mogoče na več preprostih načinov opraviti temnenje stekel brez homologacije. Senčniki so zelo dobra izbira za vse voznike, saj jih je mogoče namestiti brez težav in dodatne opreme ter orodja. 

Senčniki za avto
Temnenje stekel za avto je možno tudi z senčniki za avto

Notranjost vozila se v poletnih mesecih hitro segreje na izredno visoke temperature. Tako lahko zrak v kabini doseže tako visok nivo, da se prično topiti plastični deli v vozilu. UV žarki pa tudi zbledijo notranjost našega vozila, saj razbarvajo plastiko, posušijo gumo in uničujejo usnje ter druge materiale. Zatemnjena stekla s senčniki ali s folijo pa preprečijo, da bi prišlo do poškodb notranjosti kabine, zaradi sonca.

Temna stekla preprečujejo poglede nepridipravov

Skoraj neizogibno je, da moramo od časa do časa pustiti svoje vozilo na parkirišču, ki je nezavarovano. S tem se poveča možnost obiska nepridipravov. Te lahko zagledajo kaj vrednega v kabini in to tudi poizkušajo ukrasti. To jim lahko preprečimo, če smo opravili temnenje stekel v našem avtomobilu. Tako se prepreči nezaželene poglede v notranjost vozila. Zmanjša pa se tudi možnost, da bi postali žrtev tatov ali vandalov.

Temnenje stekel za avto zagotavljajo udobje potnikov med vožnjo
Profesionalno temnenje stekel s folijo

Strokovnjaki vedno priporočajo, da v svojem jeklenem konjičku ne pustimo vrednih predmetov na vidnih mestih, kot so denarnice, MP3 predvajalniki, pametni telefoni ipd. Lahko se zgodi, da bomo kdaj kaj spregledali oziroma pozabili. Takrat nam bodo v pomoč temna stekla, saj bodo onemogočala jasen pogled v notranjost našega vozila.

Senčniki za temnenje stekel zagotavljajo udobje potnikov med vožnjo

Med vožnjo lahko našim sopotnikom hitro postane neudobno. Močna sončna svetloba je nevarna, saj ima velik potencial, da oslepi potnike ali voznika. Otroci težje prenašajo daljša potovanja, če je v kabini vozila vroče ali pa vanj prodira močna svetloba. V takih primerih se lahko zaščitimo s senčniki, ki jih postavimo na zadnja stekla in vrata v vozilu.

Video: Temnenje stekel s senčniki po meri vozila

Bolj dolgoročna rešitev je profesionalno temnenje stekel s folijo, kjer se tudi vetrobransko steklo zatemni. V slednjem primeru moramo opraviti homologacijo vozila, ki jo moramo doplačati. Če pa uporabimo samo senčnike, pa jih ni potrebno homologirati, saj jih lahko odstranimo kadarkoli želimo, nudijo pa enako zaščito pred UV žarki kot folije.

V isti kategoriji: