Obnova strehe cenejša kot zamenjava

Dobra novica je, ko lastnik hiše ali kakršnega koli drugega objekta izve, da strehe ni treba menjati, temveč je potrebna le obnova strehe. Več razlogov je, da je ta novica dobra. Glavni razlog je ta, da obnova strehe stane veliko manj kot zamenjava strehe. Razlika je v tem, da lastniku ni treba kupiti strešnih kritin za celotno streho. Vse, kar zahteva obnova strehe, je, da se zamenjajo ali popravijo tisti deli strehe, ki so poškodovani ali popolnoma uničeni. Mogoče je tudi, da kak del strehe manjka. Če manjka del strehe, je seveda treba ta del nadomestiti. Za opravilo obnova strehe Libela group priporoča, da se lastnik objekta obrne na strokovnjaka.

Obnova strehe naj bo delo strokovnjaka

Namreč, ni priporočljivo, da se obnove strehe loti lastnik objekta sam, saj lahko v tem primeru naredi še več škode in na koncu še poviša stroške, ki jih bo imel z obnovo strehe. Slednje opravilo, to je obnova strehe, se lahko imenuje tudi restavracija strehe. Restavracija strehe pomeni, da strokovnjak poškodovani del strehe spremeni na tak način, da ta dobi prvotno obliko. Strokovnjak, ki se bo lotil obnove oziroma restavracije strehe, naj ima s tovrstnim delom več let izkušenj. Izkušenj strokovnjak bo vedel, kako je najbolje popraviti streho. Če ne veste, kateri način izbrati za opravilo obnova strehe Libela group priporoča več korakov.

Obnova strehe

Raje obnova strehe kot voda v hiši

O načinu, ki ga je najbolje izbrati za obnovo strehe, se lahko posvetujete s strokovnjakom, ki ste ga najeli za obnovo strehe. Prvi korak je ta, da strokovnjak za obnovo strehe najprej podrobno pregleda celotno streho in ugotovi, kje so pomanjkljivosti in kje je streha poškodovana. Najbolj pereče poškodbe so morebitne razpoke, ki dopuščajo padavinam, da zalijejo vašo hišo. Posebno pozornost je treba nameniti temu, ali so vse strešne kritine cele ali so polomljene, počene in nepopolne. Poškodovane strešne kritine mora strokovnjak zamenjati. Streha pa je pogosto umazana. To pomeni, da poškodbe niso dobro vidne, zato je treba streho najprej temeljito oprati.

V isti kategoriji: