Kaj je potrebno vedeti pri izposoji avtomobila?

Izposoja avtomobila je možna za več namenov. Najpogosteje se zanjo odločate, da se lahko na zaslužen dopust odpravite z novejšim in bolj zanesljivim prevoznim sredstvom. Zelo pogosto se za tako storitev odločite tudi v primeru, ko želite prevažati določeno blago ali poslovne stranke. Nemalokrat pa na izposojo avtomobila pomislite tudi takrat, ko nujno potrebujete nadomestno vozilo.

V tem prispevku vas želimo poučiti, na katere osnovne napotke morate biti pri izposoji avtomobila še posebej pozorni.

Kaj je najbolj pomembno?

Preden se boste odločili za izposojo avtomobila, se morate najprej dobro seznaniti s ponudbo. Na trgu je kar nekaj ponudnikov s takimi storitvami. Večina od njih se zna zelo dobro prilagajati svojim strankam. Pri izbiri ponudnika pa ne glejte samo na ceno izposoje in na model, temveč se osredotočite tudi na to, kaj je vključeno v izposojo, na morebitne dodatne stroške in na dodatno opremo vozila.

Pomembni koraki do uspešne izposoje avtomobila

Izposoja osebnega vozila za vaš namen bo uspešna, če boste sledili nekaterim pomembnim korakom, ki vam jih navajamo v nadaljevanju.

V prvi vrsti morate razmisliti, za kakšen model oziroma velikost vozila se boste odločili. Cena izposoje je namreč v veliki meri odvisna od izbranega vozila. Ko si boste izbrali primerno vozilo, je čas, da si ga tudi rezervirate. S tem si boste zagotovili, da bo izbrano vozilo prosto v izbranem terminu.

Seznanite se tudi s ceno izposoje, dodatnimi stroški in opremo, ki jo nudi ponudnik izposoje. Preden se z izposojenim avtom odpravite na pot, preverite še število kilometrov na dan izposoje. Seznanite se tudi s stroškom dodatno prevoženih kilometrov.

Pred prevzemom avtomobila vam priporočamo, da povprašate o zavarovalni polici avtomobila. Po podpisu pogodbe in pred prvo vožnjo obvezno preglejte še zunanjost in notranjost avta. Če boste slučajno zaznali poškodbe na njem, jih morate obvezno naznaniti uslužbencu ponudnika ali pa označiti na posebni skici, ki je priložena izvodu pogodbe.

Večina podjetij, ki ponuja storitev izposoja avtomobila, zahteva plačilo varščine pred začetkom izposoje. Varščina je namenjena pokrivanju nastale škode na vozilu ali pa za obračun dodatnega dneva izposoje. Bodite pozorni na znesek varščine, saj pri nekaterih ponudnikih doseže več kot 1000 evrov.

V isti kategoriji: